Швейцарският парламент

Швейцарският парламент до голяма степен се огъва до непреклонността на ЕС относно свободното движение на решение, което може да нанесе удар на британското Правителството, може да и двете страни да усилят контрола на имиграцията и задържат свободното преминаване до единния пазар след Brexit.

Швейцарските депутати одобряват законодателството, те смятат, че то ще насърчи някои местни предпочитания в наема на работа, ще има компромиси и те се надяват да тези компромиси да доведат до жизненоважни икономически отношения с блока да бъдат запазени след 2014.

Планът, който горната камара ще обсъди през декември, трябва да даде на Швейцария време, за да се получи по-цялостна сделка с Брюксел, който не е мръднал от позицията си, че квоти за работници от ЕС автоматично ще изключат Швейцария от единния пазар.

И двамата швейцарски и ЕС служители са казали вот на Великобритания да напусне ЕС имаше значително „сложни“ преговори между двете страни, тъй като всеки компромис ЕС с Швейцария през свободното движение би било почти сигурно да гориво подобни искания от Великобритания.